fbpx
IMAG0092

Jag passerar ingången och ser en man stå vid bjud-bananerna längre bort. Han vandrar strategiskt runt bananerna varv efter varv, känner på dom, äter en, går ett varv och kommer tillbaka igen.   Jag har stannat till av nyfikenhet för att se vad mannen sysslar med och slänger en snabb blick mot ett gäng rädisor. Dom har skrumpnat ihop och börjar se riktigt dåliga ut. Ventilationen för frukt- och grönt-avdelningen är i det närmaste obefintlig. Mannen står länge och väljer en ny banan och lämnar sen platsen efter en lång stund. Sedan går han iväg och försvinner. Jag går vidare och plockar på mig mina varor och ser mannen med jämna mellanrum, där han noggrant känner och skruvar på alla varor han skall ha. Sedan försvinner han.

Det tar en lång stund innan jag återser honom igen. Denna gången har han helt skalat en banan som han nu placerar på godisvågen. Försvenskad går jag tyst förbi honom, mest förvånad över den märkliga situationen. Väl vid kattmaten dyker han upp igen. ”Vet du vad klockan är?”, frågar han. Jag har glömt min mobiltelefon hemma så jag har inte en aning. Då börjar han gissa själv vad klockan är. ”Vad kan den vara? Halv fem? Halv sju? Stänger dom nio?”. Ja, nio stänger dom, så du har gott om tid.

Återigen skiljs våra vägar en kort stund. Men han dyker upp igen, vid godiset alldeles före kassorna. Nu har han fixat en ny banan och nu känner han sig antagligen väldigt skyldig då han avslutar konversationen med orden ”Jag måste äta upp dom här innan dom ruttnar”. Skrattande håller jag med honom: ”Gör du så”.

Sedan går jag och betalar och kommer på vilka fler varor jag förvirrat bort under shopping-sessionen…

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

Ett svar på ”Mötet med bananmannen”
  1. Det är väl skitsamma om han betalar eller ej för bananerna. Man ska överhuvudtaget inte köpa frukt eller grönt på ICA Kvantum i Klippan!

    Jag har skrivit till Håkan Cronberg på ICA för att tala om för honom att han har en värdelös frukt och grönsaksavdelning. Ventilationen är undermålig, det är fortfarande för varmt där. Men det höll han inte med om.

    Jag fick citerar: Temperaturen i grönsaksdiskarna kollar vi enl. ett program två ggr i veckan som loggas och där kan jag inte se att det varit för varmt, kollade precis och på diskarna pendlade det mellan 2-3grader inne i diskarna och det är ok. Kan var så att det har varit en avfrostning då du varit här och då stiger tillfälligt tempen en kort stund. Slut citat

    Skrev tillbaka men har ej fått svar ännu. Citerar mitt svar: Det är inte temperaturen i kyldiskarna som är problemet utan temperaturen mitt i lokalen där t. ex gurka, bananer och andra frukter finns. Om man jämför med butiken Oj i Åstorp så har de sänkt temperaturen i den delen där grönsaker och frukt finns, men så har de också mycket fräschare frukt och grönt än vad ni har! Slut citat

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.