fbpx

När jag första gången fick brev från Kronofogdemyndigheten började jag fundera på vad jag nu ställt till med. Efter att ha öppnat brevet förstod jag direkt att det inte var till mig det skulle. Personen som skulle ha brevet hade försvunnit från namnskylten så jag utgick från att han flytt fältet för längesen. Men posten fortsatte att komma till min brevlåda så jag bestämde mig för att ringa till dom. Svaret jag fick: ”Du kan inte göra adressändring, så du får skicka tillbaka breven som kommer till dig”. Hyresvärden kunde inte heller göra något, men de lovade att övervaka ärendet, ifall kronofogden skulle höra av sig till dom. Klen tröst, när dom fortsätter skicka post till mig, dock.

Problemet med att skicka tillbaka deras brev var dessutom att breven som kom, byggde på att någon hade stått och ringt på dörren, dagtid, med mig icke-hemma. Och i en sån situation har ingen haft med sig något att skicka tillbaka till mig. Men denna gången, för några dagar sedan, kom det äntligen något till mig igen. Jag fick till och med ett porto-betalt av dom, så nu kommer ett tackbrev att skickas tillbaka till dom, ihop med ett fint FAIL-streck över deras delgivningskvitto. Jag hoppas verkligen att dom fattar denna gången, att jag inte vill ha hit fler utmätare nu.

delgivning

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.