fbpx

Ja, det är ju också ett sätt att se på saken. Och det är ju klart, är man 19 år så är det ju ett gränsfall kring huruvida man lyckats ta sig ur de omogna ungdomsstadierna och puberteten. Minst sagt. I alla fall är det nog så för vissa personer som anser att det är en ”kul grej” att ställa upp i dokusåpa med bönder som dejtar en massa tjejer, och sedan avslöja att hon i princip var där för att visa upp sig lite – som jag faktiskt anser skulle kunna vara den primära orsaken till varför vi överhuvudtaget fick se Evelina Rosqvist göra bort sig. Det hade nog kunnat stanna där för mig. Faktum är att jag redan första gången jag läste det fnös lite, tänkte ”pubertetsfjolla” och sedan lade det åt sidan. Mina efterföljande kommentarer har varit lite av en pik, dels till henne och dels till hennes pojkvän som ju sade att han inte heller såg Fredrik som någon blivande pojkvän. Det vill säga, han släppte iväg henne frivilligt och lät henne ställa upp på eländet. 

Men så råkade jag finna en länk till hennes blogg, där det uppenbarligen blivit en ganska stor grej i vissa inlägg. Bland annat skall hon på skoj ha kallat honom för efterbliven, blivit utskälld, raderat blogginlägget och sedan återigen dementerat uttalandet som ett skämt. Jag har ännu inte riktigt förmått mig att förstå vad som rör sig i ett sådant huvud, men det kan ju inte på långa vägar vara bra. Och man kan ju inte helt skylla på den unga åldern heller. Jag känner en del personer i de där åldrarna och de har mig veterligen aldrig betett sig sådär. Varför uttalar man sig överhuvudtaget om sådant här? Att kommentarerna i hennes inlägg är långt mycket lägre än det hon själv försatte sig i, i och med bonde söker fru är en helt annan sak.

Det hela handlar förstås om moral. Sunt förnuft. Sådant som egentligen borde vara inlärt av någon smart förälder eller liknande. Är man 15 år, lite småkaxig och har moped, så kan det vara svårt att avgöra vad som är rätt och fel här i livet och det känns kanske som om man får återkomma efter några år istället. Men nu är flickstackaren 19 år! Borde man då inte ha lite vett att låta bli saker, som man dessutom vet leder till ganska obehagliga konsekvenser? Jo, självklart borde det vara så, det ingår i logiskt tänkande och det sunda förnuftet. Tyvärr verkar logiskt tänkande upphöra i samma ögonblick som mänskligheten inser att man kan trampa på andra för att själv få synas. Sedan kommer dem och ”bölar” för att det gick snett och för att de plötsligt började inse att det inte var så populärt.

Det finns en anledning till varför folk flinar och vinkar hysteriskt till en kamera, varje gång den går igång. För vissa människor fungerar det, för andra slutar det i katastrof. Är man inte medveten om vilken typ av människa man är kanske man skulle överväga att helt låta bli att ställa sig i rampljuset. Sluta böla och ta konsekvenserna av ditt handlande!

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

0 svar på ””Sluta böla”?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.